WOWHYDRATE Sportdrank

Betekent zoveel meer voor je lichaam dan alleen spierherstel

Eiwitten zijn bouwstenen van het lichaam maar kunnen ook worden gebruikt als brandstof. Er bestaan in de natuur zo’n 500 geïdentificeerde aminozuren waarvan er 20 voorkomen in het menselijk lichaam. Die 20 aminozuren zijn de bouwstenen van het menselijk lichaam waarvan er 9 essentieel zijn en samen vormen deze aminozuren eiwitten die dus belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. De 9 essentiële aminozuren kunnen niet aangemaakt worden door het menselijk lichaam, dus deze zullen opgenomen moeten worden doormiddel van de juiste voeding. Men spreekt van een kwalitatief hoogwaardig eiwitprofiel als een product alle aminozuren bevat, voorbeelden hiervan zijn: gevogelte, vis, vlees, melk en ei. Als we het menselijk lichaam analyseren dan is 30% van het eiwit afkomstig uit collageen. Dit collageen is dus aanwezig in onze sportdrank. Collageen vormt het basismolecuul voor al het bindweefsel in het lichaam en is verantwoordelijk voor de stabiliteit van huid, pezen, spieren, botten en overige bindweefsel. Dus dit hebben we allemaal meegenomen in onze sportdrank voor het beste resultaat.

WOWHYDRATE-sportdrank proteïne variant bevat 20 gr eiwit per sportdrankje. Dit eiwit van de sportdrank bestaat uit collageen. Naast dat het essentieel is voor een stevige veerkrachtige huid, het bevorderen van haar- en nagelgroei en het blijven ontwikkelen van gezonde gewrichten, is het collageen in onze sportdrank belangrijk voor het opbouwen en herstellen van spieren. De sportdrank van WOWHydrate bevat meer specifieke aminozuren, waar de normale Whey-eiwitten tekort aan komen, denk aan: glycine, proline, Hydroxyproline.

Glycine bijvoorbeeld speelt een belangrijke rol bij voeding en metabolisme. Het menselijk lichaam maakt niet genoeg glycine aan om het lichaamseigen collageen te ondersteunen. Helaas kan het lichaam niet genoeg glycine uit een gevarieerd voedingspatroon halen. Door een van onze sportdranken te drinken bij het sporten voorkom je nadelige effecten op de gezondheid en he metabolisme. Onze sportdrank bevat dus ook glycine wat je helpt bij het lichaamseigen collageen te ondersteunen.

De voedingsstoffen die de sportdrank van WOWHydrate bevat spelen onder andere een belangrijke rol bij het beschermen van het collageen in je lichaam. Ook zorgen de stoffen in de sportdrank ervoor dat de natuurlijke productie van je lichaam wordt gestimuleerd. Deze nutriënten in de sportdrank zorgen voor nog meer voordelige processen in je lichaam tijdens het sporten. De voedingsstoffen zijn:

  • Vitamine C die essentieel is bij het beschermen van de huid en om extra collageen te creëren;
  • Vitamine B6 die belangrijk is voor de stofwisseling en het levert het lichaam energie, behoedt zich voor de afbraak en opbouw van aminozuren en zorgt voor een goede werking van de spijsvertering, de weerstand en het herstel;
  • Vitamine D die cruciaal is voor krachtsporters, omdat het noodzakelijk is voor optimale botkracht, mineraal metabolisme, immuun functie, neuromusculair functioneren en testosteronaanmaak.

Al met al kan er gesteld worden dat de sportdrank van WOWHydrate een enorme toevoeging kan zijn voor-, tijdens- en na het sporten en het dagelijks leven. De collageen eiwitten zijn belangrijk bij spiergroei en het spier herstel. Ook zijn er extra voordelen zoals haar- en nagelgroei, versteviging van de huid en het bevorderen van gezonde gewrichten. Naast dat de vitamines en mineralen goed droog bewaard worden de sportdrank zijn ‘Push-Cap technology’, stimuleren deze verschillende

lichaamsfuncties die benodigd zijn voor het (verder) ontwikkelen van je lichaam. Tenslotte merk je bij onze sportdrank niet eens dat je eiwitten drinkt, het enige wat je proeft zijn de overheerlijke frisse zoete smaken van WOWHydrate.

Wat zijn Elekrolyten?

Elektrolyten zijn positief of negatief geladen deeltjes van een molecuul (ionen) die zijn opgelost in water of bloed. Doordat deze ionen positief of negatief geladen zijn, bevatten ze elektriciteit – vandaar de term elektrolyten. De elektriciteit van deze ionen, is heel belangrijk om je zenuw- en spierfunctie werkend te houden. Geïoniseerd water zorgt ervoor dat het water (inclusief ionen) sneller opgenomen wordt door je lichaam. Naast de belangrijke werking voor je zenuw- en spierfunctie en de vochtbalans in je lichaam, zijn elektrolyten ook belangrijk voor de zuurtegraad van je bloed en het tegengaan van spierkrampen. Elektrolyten zijn onder andere mineralen en zijn te vergelijken met, maar niet hetzelfde als micronutriënten. De belangrijkste elektrolyten in ons lichaam zijn:

  • Kalium
  • Chloride
  • Natrium. Deze drie elektrolyten zijn betrokken bij het regelen van de vochtbalans en de bloedruk in het lichaam.
  • Calcium, is een mineraal dat je nodig hebt voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Calcium helpt tegen botontkalking op latere leeftijd en is nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen in het lichaam.
  • Magnesium en dat zorgt voor de ontspanning van je spieren, zenuwen en bloedvaten, het vrijmaken van energie uit voeding, de vorming van gezonde tanden en botten, verhoogde weerstand tegen spanning en stress en versterking van het geheugen en concentratievermogen.
  • Fosfaat (fosfor) is een mineraal. Samen met calcium geeft het stevigheid aan botten en tanden. Ook speelt fosfaat een rol bij de energiestofverwisseling in het lichaam. Fosfaat komt vooral voor in melk, melkproducten, kaas, vis, vlees, peulvruchten en volkoren producten.
  • Bicarbonaat (natriumbicarbonaat) is een lichaamseigen stof en speelt als hoofdbestanddeel van de basische buffer een belangrijke rol in het lichaam. Bicarbonaat kan zure afvalstoffen direct in het bloed neutraliseren, vastgezette zuren weer oplossen en alle overtollige zuren laten afvoeren.

Waarom zijn elektrolyten belangrijk bij het sporten?

Als je sport, dan zweet je althans dat is wel de bedoeling. Wanneer je zweet verlies je niet alleen vocht, maar ook een boel elektrolyten. Voornamelijk verlies je natrium en chloor, toevallig de twee hoofdbestanddelen van keukenzout en de reden dat je zweet vaak wat zoutig smaakt. Wanneer je veel elektrolyten mist, gaan je sportprestaties daaronder lijden. Hierom bevat onze sportdrank elektrolyten variant calcium, magnesium, zout en chloride. De WOWHydrate sportdrank elektrolyten

variant is dus vooral goed na een workout of na fysiek hard gewerkt te hebben en natuurlijk lekker voor het dagelijks leven bij een bewuste keuze voor een sportdrank.

De missie van WOWhydrate by hydratesportdrinks

Wij zijn er om mensen te inspireren die geïnteresseerd zijn in een actieve levensstijl met een reeks heerlijk smakende, gezonde dranken die gebruik maken van een unieke flessentechnologie die tegen scherpe prijzen worden verkocht. Hierbij is de sportdrank in het Verenigd Koninkrijk al een groot onderdeel van de sportwereld en de gezondheidsdranken. WOWHydrate by hydratesportdrinks der sportdrank is een gemakkelijke en handige manier om voedingsstoffen zoals vitaminen en elektrolyten of eiwitten aan uw dieet toe te voegen.

1. Geen poeder, wegen, morsen of verspilling.
2. Je hoeft niks schoon te maken na het gebruik alleen het flesje weg te gooien.
3. Volwaardige smaak met de essentiële voedingsstoffen.
4. Perfect voor gezonde, actieve levensstijlen